مقالات
انواع کابینت آشپزخانه براساس نوع چوب
آشپزخانه قلب هر خانه به حساب می آید و یکی از اساسی ترین بخش های دکوراسیون منزل و دکوراسیون آشپزخانه کابینت آشپزخانه است. و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید در طراحی و اجرای کابینت بسیار دقت کرد . چون بی مساحت آشپزخانه را کابینت ها می گیرند پس یکی از فاکتور های مهم در انتخاب کابینت آشپزخانه ، انتخاب کابینت مناسب که دارای نگهداری آسان و طول عمر بالا باشد. انواع مختلفی از کابینت ها با متریال های متفاوت در کشور تولید می شود. کابینت آشپزخانه ام دی اف ، کابینت آشپزخانه هایگلاس و کابینت آشپزخانه ممبران از پرطرفدار ترین و مرسوم ترین کابینت ها در کشور هستند . موردی که تعیین کننده طول عمر و زیبایی دکوراسیون شما خواهد بود، جنس متریال بکار رفته در کابینت آشپزخانه شما خواهد بود.
در این مقاله به انواع چوب کابینت آشپزخانه کلاسیک و بررسی ویژگی های ظاهری و مزایا و کاربرد هر یک از آنها خواهیم پرداخت.
با توجه به زیبایی بافت و رنگ چوب طبیعی و با استفاده از رنگ های شفاف و یا رنگهای روشن در کابینتهای چوبی، میتوان متناسب با هر سبک و سلیقهای دکوراسیونی زیبا ایجاد کرد. بعضی کابینتها مانند کابینت روکش چوب طبیعی از چوبهای ترکیبی با مواد دیگر درست می شوند از جمله این مواد می توان به امدیاف، تخته سه لا، و تختههای خرده چوب اشاره کرد. قبل از انتخاب نوع چوب باید به این نکته توجه کرد که چوبها بسته به میزان رطوبت محیط و سایر شرایط آب و هوایی ممکن است تغییر فرم دهند و یا حتی تغییر رنگ دهند باید در نظر گرفت که علاوه بر قیمت به خواص و ویژگی های انواع چوبی که در ساخت کابینت های چوبی مورد استفاده قرار می گیرد، حائز اهمیت است.
انواع چوب کابینت آشپزخانه
چوبهای استفاده شده در کابینتها، بر اساس رنگ، طرح و رگههای روی سطوح شکلهای متفاوتی دارند. چوب راش، بلوط، گردو، ملچ و عش از پر مصرف ترین و پر کاربردترین متریال استفاده در کابینت تمام چوب هستند. برای شناخت بهتر انواع چوبها، به ویژگی هریک از آنان که در ادامه عنوان شده است توجه کنید.
چوب بلوط قرمز
چوب بلوط قرمز یکی از مهمترین انواع چوب کابینت آشپزخانه است که چوبی محکم، سخت و بادوام است. چوب بلوط قرمز، هزینهی نسبتاً مناسبی در مقایسه با سایر چوبهای استفاده شده در طراحی کابینتها آشپزخانه دارد. اکثراً در آشپزخانه سنتی مورد استفاده قرار میگیرد به دلیل طرحهایی که بر روی سطح این چوب وجود دارد.
چوب بلوط سفید
بلوط سفید، نسبت به نوع قرمز آن چوبی با دوام بالا و کمی محکم تر است. خطوط و رگههای بلوط سفید نسبت به بلوط قرمز ظریف تر است و مانند نوع قرمز آن، اغلب در کابینتهای لوکس چوبی و همچنین در صنایع دستی و تزئینی کاربرد بسیاری دارد. قیمت چوب بلوط سفید بالاتر از نوع قرمز آن است و نسبت به بلوط قرمز کمیاب تر می باشد.
کابینت چوب افرا
چوب افرا، نسبت به چوب درخت بلوط، تراکم کمتر و طرحها و دانههای ریز بر روی سطح خود دارد. افرا، از نظر قیمتی چوب گرانتری نسبت به چوب بلوط میباشد. استفاده از این چوب در ساخت کابینت آشپزخانه رایج است اما اصولا استفاده از چنین چوب هایی باعث بالا رفتن قیمت کابینت چوبی می شود. و قابلیت خوبی در رنگ پذیری دارد و بیشتر در سبک مدرن و سنتی کاربرد دارد.
چوب گردو
چوب گردو نسبت به چوب بلوط وزن کمتری دارد اما از نظر شکل ظاهری(الگو و طرحهای روی سطح چوب) و استحکام مشابه با چوب بلوط است. این چوب را میتوان با رنگهای روشن مانند سفید و زرد ترکیب کرد. رنگ طلایی نیز در استفاده از این طرحها و ترکیب آن با رنگهای دیگر معمولا مورد استفاده قرار میگیرد. در طراحی کابینت کلاسیک استفاده از چوب گردو معمولا رایج است.
چوب عش
استحکام چوب عش مشابه چوب بلوط میباشد ولی از نظر رنگ و ظاهر، روشنتر و بسیار زیباتر چوب بلوط می باشد. خطوط صاف و یکدست در این چوب، باعث میشود که ظاهری طبیعی دکوراسیون، به خود بگیرد. به واسطهی داشتن این خطوط ظریف، این چوب بیشتر در کارهای سفارشی یافت میشود.
عوامل موثر در انتخاب چوب کابینت
- خطوط و رگه های چوب
به دلیل اینکه چوبهای مختلف، طرحها و رگه های متفاوتی دارند. همچنین بعضی از چوب ها رگه های زیادی دارند و بعضی کم رگه هستند در هنگام انتخاب چوب یا روکش چوب باید این موضوع در نظر گرفته شود.
- نوع رنگ
در نظر داشته باشید که رنگ چوب طبیعی در برابر تابش مستقیم آفتاب تغییر خواهد کرد و دائمی نیست. برای جلوگیری از این موضوع راهکار معمول و رایج رنگ آمیزی کابینت است. بنابر این انتخاب رنگ مناسب برای این منظور اهمیت زیادی دارد.
بهترین جایگزین برای چوب چیست؟
از سه لایه چوبی که تحت فشار به هم متصل می شوند لمینتها به وجود می آیند. از یک لایه نازک از جنس چوب، یک لایهی چاپی و رنگ شده و یک لایهی شفاف و محافظ تشکیل می شود. در تشکیل لمینتها، گرما و فشار باعث وصل شدن لایههای مختلف لمینت به یکدیگر میباشد. به همین دلیل، وزن لمینت از یک کابینت تمام چوب بیشتر میشود. برای کاهش هزینه در کابینت سبک تئوکلاسیک ممکن است از لمینت برای پوشاندن سطوح خارجی، قسمتهای جلویی، پشت دربها و بعضی از قسمتهای داخلی استفاده میشود.
- مزیت استفاده از لمینت بجای چوب
کابینتهای لمینت به آسانی در اکثر مراکز تولیدی در دسترس هستند و قابلیت پیاده سازی و مونتاژ سریع در محل را دارند. اگر نیاز فوری به کابینت دارید و قصد ندارید هزینهی زیادی صرف کنید، این کار یک انتخاب مناسب است.
البته لمینت معایبی هم دارد مثلاً اینکه در مقایسه با چوب، لمینتها استحکام و طول عمر کمتری دارند. در بسیاری از کارخانجات نیز از ارزان ترین مواد برای این محصولات استفاده میشود. امروزه با استفاده از تکنولوژیهای جدید برای تولید لمینتها، از چسبهای بهتر و با کیفیت تر استفاده میشود و استحکام آن را افزایش میدهد.
- تخته فیبر با چگالی متوسط (MDF)
مادهای با کیفیت است که از ذرات بسیار ریز چوب و چسب تحت حرارت و پرس تولید می شود و نسبت به تخته خرده چوب یا نئوپان کیفیت و استحکام بسیار بالاتری دارد.
- تخته سهلا یا فیبر
از چسبیدن لایههای نازک چوب به یکدیگر و در اثر عواملی مانند گرما، فشار و چسب تخته سه لا ایجاد میشود. تخته سهلا نازک معمولاً در پشت کابینت و تخته سهلای ضخیم در طرفین کابینت مورد استفاده قرار میگیرند.