مقالات
یازده نکته مهم در افزایش طول عمر کمد و کابینت
آشپزخانه اعم از ساده و قدیمی، بزرگ و کوچک یا مجلل و زیبا، قلب خانه می باشد. گذشته از اینها نحوه چیدمان لوازم آشپزخانه اهمیت دارد. در قدیم از آشپزخانه مدرن و کابینت های شکیل و رنگارنگ خبری نبود، تنها چیزی که وجود داشت یک مطبخ ساده با چند گنجه در گوشه و کنار آن بود. ولی انواع و اقسام کابینت ها در رنگ و طرح های مختلف به دنیای بازار امروز آمده تا همه بتوانند فضای چشمنواز و زیبایی را در آشپزخانه داشته باشند. به همین دلیل امروزه هزینه ساخت و نصب انواع کابینت که از ملزومات هر آشپزخانه می باشد ، بسیار گران تمام می شود، تعداد زیادی از مردم این توانایی را در خود نمیبینند که کابینت های آشپزخانه خود را هر از گاهی جهت تنوع دلخواه تعویض کنند، به دلیل هزینه بالای خرید یا تعویض کابینت ها بیشتر سعی در نگهداری و مراقبت از کابینتهای خود را دارند، و مانع خراب شدن و از بین رفتن آنها می شوند. چرا که یک آشپزخانه هر چه قدر هم که زیبا باشد، وجود خط و خش و خرابی زیبایی آن را کاهش می دهد . شما با مراقبت بهتر ، حتما عمر کابینت هایتان را بیشتر و طولانی تر می کنید. متاسفانه گاهی خانواده ها درباره مراقبت و نگهداری از کابینت ها اطلاعی کسب نمیکنند، در این صورت خراب شدن کابینت ها، خیلی زودتر از زمان معمول اتفاق خواهد افتاد. اما با استفاده از روش هایی که در این مقاله مطالعه میکنید، میتوانید مدت زمان بیشتری از کابینت های خود استفاده کنید. بعضی از کابینت ها فلزی هستند و در مقابل آب مقاوم تر می باشند ولی امکان زنگ زدگی آن به مرور زمان بیشتر است، از طرفی جنس بعضی دیگر چوبی یا از مواد MDF است و اگر با آب تماس داشته باشند، به مرور پوسیده و از بین خواهند رفت. اگر شما کابینت آشپزخانه روکش چوب دارید، هیچ وقت آن را با آب تمیز نکنید و به جای این کار از مواد شوینده مناسب و دستمال نمدار استفاده کنید. در ادامه مطلب شما را با روش های مراقبت و تمیز نگه داشتن کابینت آشنا میکنیم:
1-جهت رفع اشکال در کابینت از افراد متخصص کمک بگیرید
حتما به خاطر داشته باشید چنانچه مشکلی برای کابینت هایتان پیش آمد با افراد متخصص مشورت کنید و کمک بگیرید بدلیل اینکه متخصص شما را برای رفع کامل مشکل راهنمایی خواهد کرد، بهتر است خودتان بدون آگاهی اقدامی نکنید چون ممکن است مشکل چند برابر شود.
2-ساخت کابینت از جنس مرغوب
برا ی اینکه کابینت با طول عمر بالا داشته باشید بهتر است ریشهای این مسئله را حل کنید، ابتدا باید از همان زمان خرید و مراحل ساخت کابینت به میزان مقاوم بودن و مرغوب بودن جنس متریال اهمیت بسیار نمود، برا ی مثال برخی از قسمتها مانند کابینتهای اطراف سینک ظرفشویی معمولا در معرض رطوبت بیشتری قرار میگیرند و خیلی زود خیس میشود، به همین دلیل بهتر است برای این قسمتها از جنسی استفاده شود که در برابر آب مقاومتر باشند. حتما پس از پایان کارتان تمام قسمت های کابینت را خشک کنید تا آب روی آن نماند. گاهی به جهت ارزان تر شدن و کاهش قیمت کابینتها و سلیقه مشتری از همان جنس درب کابینت که لبه آن به مقدار 8 سانت دوبل شده و pvc میشود استفاده می کنند مانند کابینت آشپزخانه ممبران، که در این صورت مقاومت کابینت کاهش می یابد، ولی غالبا صفحات کابینت ها آنتی باکتریال میباشد، به گونه ای که مقاومت بسیارخوبی در برابر ضربات و گرما را دارد،. همچنین در زمان نصب دقت داشته باشید که پایه های کابینت متناسب و هم اندازه باشند و در مواردی که نیاز است، آن ها را تنظیم کنید. اکیدا از چسباندن اشیای تزیینی حتی با استفاده از آهن ربا به کابینت ها خودداری کنید چون این کار باعث خش دار شدن تدریجی بدنه کابینت خواهد شد.
3-ممانعت از مرطوب ماندن صفحات کابینت
حتی اگر صفحات کابینت ضدآب، برای روی کابینتهای خود نصب کرده اید باید از ریختن و بیشترماندن آب بر روی صفحات کابینت جلوگیری کنید. حتما مانع مرطوب ماندن دور سینک و گوشه های صفحه کابینت به مدت طولانی شوید و پس از اتمام کار حتما با دستمال خشک کنید، زیرا رطوبت و آب موجود بر روی کابینت باعث از بین رفتن آب بندی و ایجاد پوسیدگی در کابینت شما خواهد شد و عمر آن را کم خواهد کرد. هرگز دستمالهای خیس آشپزخانه را روی دربهای کابینت و یا دستگیره آویزان نکنید، زیرا تماس طولانی مدت رطوبت با سطح کابینت، باعث وارد شدن آسیب جدی می شود .
4-جلوگیری از حرارت دیدن کابینت
حرارت یکی از عواملی است که باعث صدمه دیدن کابینتها میشود. پس در نتیجه از گذاشتن قابلمه و ظروف داغ به صورت مستقیم بر روی سطوح کابینت اجتناب کنید و توجه داشته باشید که صفحات کابینت حرارت ندیده و داغ نشود.
5-مانع برخورد سطوح بران و تیز با سطوح کابینت شوید
متاسفانه برخی از افراد به راحتی از سطح کابینت به عنوان تخته گوشت و مرغ و یا محلی برای برش نان و … استفاده می کنند، این کار حتما باعث ایجاد خط و خش بر روی کابینت می شود و ایجاد ظاهری نامناسب برای کابینت شما به هر سبک و جنسی می شود، همچنین میتواند از نظر بهداشتی درجه کیفیت کابینت را پایین بیاورد و تمام مناطق دارای خط و خش را به محلی برای تجمع باکتری و میکروبها تبدیل کند. بنابراین میتوانید از زیر قابلمه ای یا تخت گوشت که در همه منازل معمول است، استفاده کنید .
6-حفاظت و رعایت نکات نگهداری لولاهای کابینت
یراق آلات و لولا ها و … نیز همانند سطوح کابینت، نیاز به مراقبت ویژه دارند، استفاده نادرست و رعایت نکردن اصول ایمنی در حین کار با یراق آلات گاهی موجب خرابی و از بین رفتن ظاهر کابینت آشپزخانه شده است، تولید تمام لولاها برای حداکثر فضای بازشدن است، فشار آوردن به یک لولا برای توقف آن، بیش از حد نرمال باعث آسیب رساندن یا نابودی لولا خواهد شد. توجه همیشگی به لولاهای درب کابینت و روغنکاری نقاط لازم، عمر لولاهای کابینت را افزایش می دهد.
7-اجسام و وسایل سنگین بر روی کابینت قرار نگیرند
جدا از گذاشتن اجسام و ظروف سنگین روی قسمتی از صفحه کابینت که زیر آن خالی خودداری کنید مثلا روی کابینتی که زیرش ماشین لباسشویی قرار گرفته است . هرگز روی کابینت ها ننشینید. خیلی از اشخاص عادت دارند به جای این که روی صندلی آشپزخانه بنشینند، از کابینت به عنوان صندلی استفاده کنند. این کار هم باعث لق شدن پایه های کابینت و در نتیجه خراب شدن زود هنگام آن ها خواهد شد.
8-جلوگیری از باز گذاشتن بیش از حد درب کابینت
سعی کنید غیر از زمان لزوم درهای کابینت بسته باشند، زیرا این کار نه تنها باعث می شود آشپزخانه زیباتر و تمیزتر به نظر برسد، بلکه بخار و گرمای حاصل از پخت و پز در آشپزخانه باعث صدمه دیدن کابینتها نخواهد شد و همچنین باز نمودن درب کابینت بیش از حد زاویه معمول، باعث برهم خوردن ریگلاژ دربها و بههم ساییدگی بین دربها و بدنه می شود. به علاوه ، باز ماندن دربها به تدریج باعث افتادگی، لق شدن و صدا کردن آن ها هنگام باز و بسته شدن خواهد شد.
9-تمیز کردن و مراقبت متدوال از کابینت
دقت داشته باشید تمیز کردن کابینت ها قانون خاص خودش را دارد ولی مانند قسمت های دیگر آشپزخانه باید به طور مرتب تمیز شود،. مورد اول اینکه هیچ وقت نباید برای نظافت کابینتها از اسکاچ های زبر یا سیم های ظرفشویی استفاده کرد( ایجادخش انداختن روی سطح کابینت)، به جای این کار از یک اسفنج نرم یا دستمالهای مخصوص کمک بگیرید. مورد دوم اینکه مواد شویندهای که در بازار موجود است، تهیه کنید البته ابتدا حتما شیوه مصرف آن را مطالعه کنید و مطابق دستور مصرف استفاده و نظافت را شروع کنید. برای پاک نمودن کابینت با جنسMDF، لازم است از یک دستمال نمدار یا یک اسفنج مرطوب یا آغشته به مواد شوینده استفاده کنید و پس از آن با یک دستمال نمدار چندین بار پاک کنید و در انتها کابینت را خشک نمائید. لزوما این نکته را در نظر داشته باشید، شیشه های حاوی روغن ، سرکه ، مربا و ترشیجات قبل از گذاشتن در داخل کابیت، تمیز شوند و از تمیز بودن زیر آن مطمئن شوید ، زیرا باز گذاشتن درب شیشهها و یا تمیز نبودن آنها باعث ایجاد لک و تغییر رنگ سطح کابینت در طولانی مدت می شود.
10-منع مصرف مستقیم مواد شوینده و اسیدی درکابینت
نکته مهم در تمیز کردن و نگهداری از کابینت ها زمانی است که افراد برای از بین بردن لک و غذاهای ریخته شده خشک بر روی صفحه کابینت، آن قسمت از صفحه را تراشیده و جهت شستن سطح آن، از مواد شوینده اسیدی استفاده میکنند. بسیار تاکید می شود برای پاک کردن لک، اثرات دست، جوهر و ماژیک هرگز از مواد و شویندههای اسیدی همچون وایتکس، آستون، الکل صنعتی، مستقیمآ استفاده نکنید زیرا استفاده از این مواد ممکن است به سطح روکشدار MDF و یراقآلات آن آسیب برساند. اگر هم خواستید از مواد اسیدی استفاده کنید حتما قبل از مصرف آن را با آب رقیق کنید.
11-ممانعت از نفوذ آب و مواد شوینده به درز کابینت
حتما در زمان پاک کردن مانع نفوذ مواد شوینده و آب به داخل درزهای درب کابینت با قاب پروفیل MDF و یا آلومینیومی بشوید بدلیل اینکه نفوذ آب به داخل درزها، بعد از مدتی موجب کپک زدن و ایجاد باکتری می کند.